Juniori- ja kilpagolf­toimikunta

Juniori- ja kilpagolftoimikunta

Suomen toiseksi suurin juniorigolfseura

Golf Pirkkalassa ohjattua toimintaa lapsille ja nuorille järjestää Golf Pirkkala ry:n juniori- ja kilpagolftoimikunta. Toimikunta toimii Golf Pirkkala ry:n hallituksen ohjauksessa. Golf Pirkkala on Suomen toiseksi suurin junioriseura: kaikkiaan juniori-ikäisiä golfareita on seurassa jäseninä 338, joista 92 tyttöä. Ohjattuun toimintaan osallistuu vuosittain noin 120 lasta ja nuorta.

Ryhmät & hinnat

Miten valitsen oikean ryhmän juniorille?

Jo toiminnassamme mukana olleet ovat tietoisia ryhmien nimistä, merkityksestä ja kilpailuvietistä. Mikäli juniorilla luonne vetää kilpailuiden pariin, on kohteena oikean puoleinen polku. Juniorin kehityspolku alkaa monesti ihan alimpien laatikoiden kautta ja valmentajamme, ohjaajamme sekä juniorikoordinaattorimme pystyvät ohjaamaan nuoria oikeaan ryhmään taitojen ja iän karttuessa. Kynnys golfin aloittamiselle tulee olla mahdollisimman matala, tämän tähden toiminnassamme on noin 170 aktiivista junioria.

Golfia leikinomaisesti, lajiin tutustuminen

Aikuinen-lapsi -ryhmä on tarkoitettu ensimmäiseksi askeleeksi golfin pariin. Golfin saloihin tutustutaan kannustavassa ja innostavassa ilmapiirissä leikinomaisten harjoitteiden avulla. Golf Pirkkalan mahtavat puitteet mahdollistavat, että harjoitukset ovat liikunnallisesti monipuolisia ja kehittäviä.

Aikuinen-lapsi -ryhmässä aikuinen ja lapsi harjoittelevat yhdessä, joten jokaisella juniorilla on oltava aina aikuinen mukana harjoituksissa. Aikuiselta ei vaadita aiempaa osaamista golfista.

Ryhmää vetää liikuntaneuvoja Taru Väisänen.

Toiminta-aika: viikot 18 – 27
(Huom! Kausi lyhyempi kuin muilla ryhmillä)

Hinta: 60 €
sisältäen samalla juniorin jäsenmaksun ensimmäiseksi vuodeksi. (Jäsenmaksu juniorille on 45 €.)

Golfista innostuminen

Startti-ryhmään osallistuva juniori on innostunut golfista ja halukas oppimaan sekä oivaltamaan golfin perusteet. Aiempaa kokemusta golfista ei tarvita. Golfharjoitteiden lisäksi tunneilla liikutaan monipuolisesti ja kehitetään liikunnallisia taitoja, unohtamatta leikinomaisia harjoitteita ja pieniä kisailuja. Ryhmään osallistuessa juniorin olisi hyvä osata perusliikuntataidot; kuten juoksu, hyppääminen, pallon heitto, pallon kiinniotto ja pallon lyöminen. Golfvälineet saa lainaan seuralta.

Ryhmää vetää viime kesän tapaan liikuntaneuvoja Taru Väisänen ja mahtavat apuohjaajat.

Toiminta-aika: viikot 18 – 39

Hinta: 100 €
sisältäen samalla juniorin jäsenmaksun ensimmäiseksi vuodeksi. (Jäsenmaksu juniorille on 45 €.)

Golfista nauttiminen

Vauhti-ryhmään osallistuvalla juniorilla on hieman jo aiempaa kokemusta golfista, tietäen lyönneistä jo putin ja chipin, sekä hieman golftermistöä. Ryhmän tavoitteena on leikinomaisten harjoitteiden ja kisailujen avulla oppia golfin tekniikkaa ja liikunnan taitoja entistä enemmän. Ryhmään osallistuessa juniorin olisi hyvä osata perusliikuntataidot; kuten juoksu, hyppääminen, pallon heitto, pallon kiinniotto ja pallon lyöminen. Golfvälineet saa tarvittaessa lainaan seuralta.

Ryhmää vetää viime kesän tapaan liikuntaneuvoja Taru Väisänen ja mahtavat apuohjaajat.

Toiminta-aika: viikot 18 – 39

Hinta: 130 €

Mukava peli, Golf harrastuksena

Harraste1

Juniori on innostunut golfista ja haluaa oppia lajia enemmän. Golfin perusteet hallitseva juniori, joka tuntee lajitekniikan perusteet. Harrasteryhmän tavoitteena on syventää golfin oppimista sekä tutustua sääntöihin ja etikettiin. Juniori ei ole vielä valmis kilpailuihin yksin, mutta pystyy aikuisen kanssa pelaamaan kentällä.

Suositeltava ikäraja (8-10v)

 

Harraste1.1

Juniori on innostunut golfista ja haluaa oppia lajia enemmän. Golfin perusteet hallitseva juniori, joka tuntee lajitekniikan perusteet. Harrasteryhmän tavoitteena on syventää golfin oppimista sekä tutustua sääntöihin ja etikettiin. Juniori ei ole vielä valmis kilpailuihin yksin, mutta pystyy aikuisen kanssa pelaamaan kentällä.

Suositeltava ikäraja (10-13v)

 

Harraste2

Juniori on innostunut golfista ja haluaa oppia lajia enemmän. Golfin perusteet hallitseva juniori, joka tuntee lajitekniikan perusteet. Harrasteryhmän tavoitteena on syventää golfin oppimista sekä tutustua sääntöihin ja etikettiin. Juniori on valmis pelaamaan muiden harrastajien kanssa kentällä. Osallistuu mielellään leikkimielisiin kilpailuihin.

Suositeltava ikäraja yli 14v 

 

Harjoitukset:              

Harraste1

tiistaisin klo 16:45 – 17:45 
keskiviikkoisin klo 18:30 – 19:30

Harraste1.1.          

maanantaisin klo 18:30 – 19:30 
keskiviikkoisin klo 16:45 – 17:45 

Harraste2               
tiistaisin klo 18:30 – 20:00

Toiminta-aika: viikot 18 – 39

Hinta:               

Harraste1  220 €
Harraste1.1  220 €
Harraste2  170 €                                     

Harraste1 ja 1.1 -ryhmää vetää liikuntaneuvoja Taru Väisänen ja Harraste2 -ryhmää luotsaa liikunnanohjaaja Antti Särösalo. Molemmilla ovat toimintaa tukemassa mahtavat apuohjaajat.

 

 

Golfiin rakastuminen

Golfin peruselementit hallitseva juniori, joka tuntee lajitekniikan perusteet, sääntöjä ja etikettiä. Juniorilla on jo green card ja halu kehittyä pelaajapolulla eteenpäin. Juniori osaa ottaa mailasta oikeanlaisen otteen, hyvän alkuasennon, ymmärtää mailalla tähtäämisen ja kehon linjojen tähtäämisen oikein kohteeseen. Juniorilla tulee olla oikean mittaisen mailat, jotta harjoitukset pystytään toteuttamaan oikealla tavalla. Juniori pystyy pelaamaan jo itsekseen sekä harjoittelee ja pelaa myös omalla ajallaan. Junioria kannustetaan osallistumaan Golfliiton Future Tourille, Future Liigan parikilpailuihin sekä Pirkanmaan junnutourille.

Valmentajana toimii ammattivalmentaja PGA Pro Kaisa Ruuttila ja golfohjaajat

Hinta: 270 €

 

Golf harrastuksena

Ikä on vain numero kuten myös tasoitus

Golf on usein koko perheen yhteinen harrastus, mutta enenevässä määrin lapset ja nuoret innostuvat lajista myös ilman vanhempiaan. Golfin voi aloittaa missä iässä tahansa.

Alle kouluikäiset viihtyvät harjoitusalueilla parhaiten tutun aikuisen seurassa. Pienimmille meillä on oma Aikuinen–lapsi –ryhmä. Ohjattuun harjoitteluun siirtyminen on ajankohtaista, kun lapsi itse on siihen valmis. Sopivaa ikää ei lasten yksilöllisten kehityserojen vuoksi voi suositella.

Välineet & varusteet

Entäpä ne varusteet?

Golf-harrastuksen aloittaminen vastoin yleistä käsitystä ei vaadi kalliita varustehankintoja.

Tullessasi junnuharjoituksiin riittää, kun olet pukeutunut kelinmukaisiin ulkoiluvaatteisiin ja urheilujalkineisiin. Tärkeää on, että vaatteissa on mukava liikkua, sillä golfharjoituksissa tehdään muutakin kuin golfin lajiharjoitteita. Suomen kesässä kannattaa varautua myös pieniin vesikuuroihin. Aluksi et tarvitse omia mailoja – meiltä löytyy kaikki tarvittava lainaksi!

Golf ohjaajatoiminta

Yhteistyössä on voimaa

Golf Pirkkalassa golfohjaajina toimii noin 15 ohjaajasta koostuva Team Turkoosi. Juniorikoordinaattorin luotsaamassa joukossa päävalmennusvastuu on Antti Särösalolla, Taru Väisäsellä ja Kaisa Ruuttilalla. Haluaisitko mukaan Team Turkoosiin? Vapaaehtoisten golfohjaajien määrä ei koskaan voi olla liian suuri. Jos olet valmis liittymään mukaan meidän iloiseen porukkaan, paina rohkeasti ”ilmoittaudu” -nappia.

Puheenjohtaja

Jani Kankaanpää

JÄSENET:

Sami Övermark
Henri Lipsanen
Kati Kokko
Kari Koskinen
Ari Ala-Marttila
Timo Ståhl
Katri Palmu
Katja Roiha

Juniorikoordinaattori

Kaisa Ruuttila

Vieritä ylös