Kaikenkarvaiset sovellukset keskellä golfkierrostani

Erilaiset puhelin sovellukset ovat hiljalleen vyöryneet osaksi golf harrastustamme. Tässä jutussa kartoitetaan osaa niistä, mihin niitä voi ja tarvitsee käyttää. Toki sovelluskaupoista löytyy paljon muitakin sovelluksia pelaamisen ja harjoittelun tueksi.

Ebirdie on Golfliiton sovellus, joka korvaa perinteisen jäsenkortti. Varsinainen tarve jäsenkortille on vähentynyt melkoisesti, koska golfkentillä Suomessa on suorayhteys Golfliiton jäsenrekisteriin, ja sen avulla jäsentiedot ja tasoitukset siirtyvät vieraskentille. Jäsenkorttina se kuitenkin edelleen toimii tarvittaessa. Sovelluksesta pelaaja voi myös seurata tasoitustaan ja tarkemmin tasoituksen laskentaan vaikuttavia pelikierrostuloksiaan.

Harjoitus- ja tasoituskierrosten tulosten syöttämiseksi pelaajilla on käytettävissä Nexgolf, Gamebook, Golfbox ja nyt aivan uunituoreena tulokkaana mScorecard. Näillä kaikilla sovelluksilla on yhteys Golfliiton jäsentietokantaan,a ja sen ansiosta ne tukevat mahdollisuutta tasoituskierrosten tulosten syöttöön. Sovelluksista Nexgolf ja Golfbox toimittavat myös seura- ja kenttäjärjestelmiä, mikä ohjaa pelaajaa oman seuran käyttämän järjestelmän pariin. Toista sovellusta voi kuitenkin käyttää rinnalla niin halutessaan.

Kilpailuihin osallistuessamme joudumme käyttämään kilpailunjärjestävän tahon valitsemaa järjestelmää ja sen sovellusta. Golf Pirkkalassa se on meillä tällä kaudella Nexgolf ja sen sovellus. Nexgolf on meille keskeinen järjestelmä jäsentietojen hallintaan, peliaikojen varaukseen, pelioikeuksien ja pelitilastojen hallintaan sekä samalla myös kilpailujenjärjestämiseksi. Nexgolfin sovelluksella pelaajamme ja osakkaamme voivat yhdellä sovelluksella varata lähtöaikoja, ilmoittautua kilpailuihin ja tapahtumiin, kirjata harjoitus- tasoitus- ja kilpailukierroksensa.

Golfin säännöt löytyvät luonnollisesti R&A ja USGA luomasta sovelluksesta. Siinä on näppärät hakutoiminnot sääntökohtien hakemiseksi, jos pelikierroksen jälkeen terassilla syntyy keskustelua ja tarvetta selvittä tarkemmin oikea menettelytapa ja mahdolliset sanktiot.

GPi sovellus on uusin tulokas tähän sovellusten kirjoon, jota odotamme saataville alkukaudesta. Sen tarkoitus on tarjota meille yksi sovellus GPi uutis- ja tietovirran seurantaan, jotta meidän ei tarvitsisi seurata erikseen verkkosivuja ja useampia eri sosiaalisen median kanavia nähdäksemme mitä klubilla ja kentällä tapahtuu.

Näin kauden aluksi kehotan kaikkia lataaman itselleen Nexgolf sovelluksen ja tutustumaan siihen ennen ensimmäisiä pelikierroksia ja kilpailuja. Ebirdie on myös hyvä päivittää itselleen ja hieman malttamattomina odottelemme GPi sovelluksen saapumista.


kapteeni Tapio Korpiharju

Piditkö tästä?

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkedinissä
Share on whatsapp
Jaa Whatsappilla
Vieritä ylös