Seniori­toimikunta

Haluamme innostaa ja kannustaa kaikkia seniori-ikäisiä (50 +) mukaan golfin pariin. Golf on ulkoilua, liikunnan riemua, onnistumisen iloa, itsensä haastamista ja sosiaalista kanssakäymistä – terveysliikuntaa parhaimmillaan.

Senioritoimikunta

Senioreille on meillä tarjolla monenmoista tapahtumaa. Viikkokilpailuissa voit pelata oman valintasi mukaan ihan vain osallistumisen ilosta tai haastaa itseäsi kilpailemaan tosimielellä. Seniorikisoja järjestetään yhdessä myös muiden Pirkanmaan seurojen kanssa. Kolmiseuraottelussa kohtaamme vuosittain Laukaan Peurunkagolfin ja Porin Golfkerhon. Pelimatkoilla tutustumme entistä paremmin toisiimme ja kenties ihan uusiin kenttiinkin. Näistä seuraotteluista ja pelimatkoista tiedotamme tarkemmin ajankohtaisuutisissa. 

Tule mukaan!

Tapahtumakalenteri
Seniorien pelimatka Aulanko Golfiin 20.5.
Pirkanmaan senioripäivä 2021 Tammer-Golfissa

Ryder Cup Nokia River golfissa 17.6.

Kolmiseuraottelu (GPi, LPG, PGK) Laukaan Peurunkagolfissa 26.8.

Pirkanmaan golfseurojen seniorimestaruuskisat Lakesidessa 1.9.

Syysretki Turun seudulle 15.-16.9. 

Viikkokilpailuja järjestetään kauden aikana muutamia poikkeuksia*) lukuun ottamatta tiistaisin toukokuun alusta syyskuun loppuun asti. Pääosin viikkokisat ovat yksilökilpailuja, mutta näiden ohessa pelataan kauden aikana kuusi rentoa joukkuekilpailua, joiden tuloksia ei lasketa mukaan Tervaskantokilpailuun.

Yksilökisoista eniten rankingpisteitä kerännyt voittaa kauden päätteeksi jaettavan Tervaskantopalkinnon. Kisamuotoina ovat pb hcp ja lp hcp vuoroviikoin. Yksittäisen kisan voittaja saa 25 rankingpistettä, sijat 2 – 5 tuottavat 2 rankingpistettä edellistä sijaa vähemmän ja sijaluvusta 6 lähtien yhden rankingpisteen edellistä sijaa vähemmän (20. saa 2 pistettä). Sijasta 21 alaspäin jokainen saa yhden (1) pisteen. Tervaskantokilpailuun lasketaan mukaan pelaajan 12 parasta rankingpistetulosta.

Jokaisessa kisassa palkitaan kolmen parhaan pelaajan lisäksi erikoiskilpailun voittaja. Joukkuekisoissa palkitaan 2 – 4 parasta joukkuetta. Tervaskantokisassa palkitaan voittajan lisäksi kovimmat kilpakumppanit ja kauden paras scratch-pelaaja. Kaikkien viikkokisoihin osallistuneiden kesken arvotaan kauden päätteeksi hyviä palkintoja.

Senioreiden viikkokisoissa ja tasoituksellisessa reikäpelissä pelataan

  • keltaiselta tiiltä ikäluokat M50 – M65
  • siniseltä tiiltä ikäluokka M70
  • punaiselta tiiltä ikäluokka M75 ja naiset.

*) Tiistaista poikkeavat kisapäivät ma 24.5., ke 16.6. ja ma 9.8. Ti 6.7. ei kisata lainkaan. Tarkemmat tiedot kaikista kisoista löytyvät kilpailukalenterista.

Tasoituksellisen reikäpelimestaruuden säännöt

Yleistä

Kilpailuun otetaan mukaan 32 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kutakin kierrosta varten on varattu kaksi viikkoa peliaikaa. Peliparit sopivat keskenään pelipäivän.

Tasoituksellisessa reikäpelissä pelataan 18 reiän kaksinpeli

  • keltaiselta tiiltä ikäluokat M50 – M65
  • siniseltä tiiltä ikäluokka M70
  • punaiselta tiiltä ikäluokka M75- ja naiset.

Kilpailussa noudatetaan golfin sääntöjä ja Golf Pirkkalan kilpailumääräyksiä ja paikallissääntöjä.

Tasoituslyöntien laskeminen

Tasoituslyöntien määrä on se tarkan tasoituksen osoittama pelitasoitus, jonka kilpailija saa slope-taulukon mukaan em. tiiltä.

Slope naiset   Slope miehet

Pelaaja, jolla on suurempi pelitasoitus, saa hyväkseen pelitasoitusten erotuksen verran lyöntejä. Esim., jos pelaajan A pelitasoitus on 17 ja pelaajan B pelitasoitus on 12, niin pelaaja B antaa A:lle 5 tasoituslyöntiä.

Tasoituslyöntien käyttäminen

Tasoituslyöntien erotus käytetään vaikeimmalta väylältä alkaen kentän tuloskortin HCP-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Edellisen esimerkin pelaaja A saa yhteensä 5 tasoituslyöntiä – yhden tasoituslyönnin/väylä enemmän kuin B – GPi:n väylillä 1 (HCP 5), 9 (HCP 2), 12 (HCP 4), 17 (HCP 1) ja 18 (HCP 3).

Jos pelaaja saa tasoituslyöntejä enemmän kuin 18, hän saa samalla periaatteella valituilta rei’iltä toisenkin tasoituslyönnin. Kun jokaiselle reiälle on ensin merkitty yksi tasoituslyönti, merkitään 19. tasoituslyönti reiälle, jonka HCP-luku on yksi, 20. tasoituslyönti reiälle, jonka HCP-luku on kaksi, jne.

Tasatilanteen ratkaiseminen

Jos ottelu on 18 reiän jälkeen tasan, ratkaistaan voitto äkkikuolema -periaatteella (sudden death play-off). Kilpailijat pelaavat uusintareikiä reikäpelinä 1. reiästä alkaen, kunnes toinen kilpailija voittaa reiän ja siten myös koko ottelun. Uusintareiät on pelattava 1. reiästä alkaen järjestyksessä, eivätkä kilpailijat saa sopia muiden reikien pelaamisesta uusintareikänä. Ensimmäisenä reikänä pelataan joko väylä 1 tai 10, riippuen siitä, kummalta väylältä on lähdöt kyseisellä viikolla.

Tasoituslyöntejä käytetään uusintarei’illä täsmälleen samoin kuin 18 ensimmäisellä reiällä.

Suomen Golfseniorit ry on itsenäinen yhdistys, joka vastaa kaikista valtakunnallisista seniorikilpailuista ja tarjoaa lisäksi senioreille runsaasti muuta toimintaa ja tapahtumia. Lisätietoja löydät Suomen Golfsenioreiden esitteestä ja kotisivuilta.

Klinikat ovat tarkoitettu GPi ry:n jäsenille.

Klinikan hinta on 10€/hlö

Klinikoiden päivämäärät

Puheenjohtaja

Airi Kärki

JÄSENET:

Kai Kärkölä
Päivi Pohjola
Helena Raunio
Jussi Turunen
Heikki Vilkkilä

Vieritä ylös